Уторак, 23. Октобар 2012.

Инфраструктура

Преузмите: Профил заједнице општине Неготин

Преузмите: Профил општине Неготин - извор података: ДевИнфо


Друмски саобраћај

 Погледајте: Мрежа путева у Републици Србији

Општина Неготин са својих 38 насељених места, спада у општине са развијеном путном мрежом. Укупна дужина путне мреже на територији општине Неготин износи 453км од чега је 345км са савременим коловозом.

Кроз територију општине Неготин протежу се државни путеви првог реда (некада  магистрални путеви) М 24 и М 25 у дужини од 89км.

 


 


 

 


 


 

 Железнички саобраћај

Погледајте:  Мрежа пруга Републике Србије

Долином реке Тимок протеже се железничка пруга Ниш – Неготин – Прахово пристаниште. Пруга је нормалног колосека ширине 1.435 мм. Дужина пруге на целом потесу износи 184 км и 600 метара.Она повезује железнички и речни саобраћај и један је од највећих предности Неготина.


Речни саобраћај са луком

 

Дунав ( Коридор VII ) је најважнији Европски пловни пут. Лука ''Прахово'' се налази на десној обали Дунава (км 861), представља последњу излазну луку на територији Србије и налази се 4 км низводно од ХЕ ''Ђердап II“ и међународног граничног прелаза „Кусјак“. Повезана је железницом и друмским саобраћајницама са другим деловима Србије. Коридор 7 дужине 2.500 км део је Трансевропског пловног пута (Рајна – Мајна – Дунав), и повезује Северно са Црним морем на укупној дужини од 3.505 км.

Капацитет луке Прахово износи 800.000 тона.

Да би сте могли да отворите пдф документа, потребно је да на Ваш рачунар имате инсталиран неки од бесплатних  пдф читача.

Уколико немате инсталиран пдф читач, кликом на неки од банера на дну странице, преузмите и инсталирајте.

                             

          

Најновији чланци

PayPal пред вратима, али....
Скоро свака вест о PayPal-у, па и ова да ће од среде 08.10.2014. бити могућ пријем новца преко овог сервиса, изазива благу еуфорију у Србији. Ипак, чини се да је још рано за радовање. Из...

Понедељак, 06. Октобар 2014.

НАЛЕД: Нови конкурси
Објављени су нови конкурси на нашој online бази фондова: СТРАНИ ИЗВОРИ ФИНАНСИРАЊА • Европска комисија (ЕУСДР фонд) - СТАРТ Пројектни фонд за Подунавље • Европска комисија (програм...

Уторак, 09. Септембар 2014.
*}