Среда, 24. Аугуст 2016.

Радионица "ЛЕД расвета"

У оквиру пројекта ''Замена светиљки у постојећем систему јавног осветљења на територији општине Неготин'' који се реализује у сарадњи са Немачком агенцијом за међународну сарадњу и Швајцарском развојном агенцијом, одржане су теоретске и теренске радионице за технички тим који је директно и индиректно везан за одржавање јавне расвете.

 Наведени пројекат представља награду од 250.000 еура за раније успешно реализован пројекат унапређења наплате пореза  на територији општине Неготин. Наградна средства су употребљена за инсталирање нове, еколошке ЛЕД расвете у делу система градске јавне расвете  и јавне расвете у свих 38 села општине Неготин. ЛЕД сијалице, поред еколошких, имају  и изузетне економске ефекте, утичући на смањење трошкова јавне расвете.

Радионице за технички  тим, које је одржао дипломирани инжењер електотехнике Саша Трујић, биле су прилика да лица ангажована на одржавању јавне расвете стекну потребна знања о овој иновативној технологији и консултују се око појединости везаних за одржавање ЛЕД расвете.

Техничком тиму су подељени и Приручници за енергетски ефикасно понашање који су такође урађени у оквиру пројекта  ,,Замена светиљки у постојећем систему јавног осветљења на територији општине Неготин''.

Најновији чланци

PayPal пред вратима, али....
Скоро свака вест о PayPal-у, па и ова да ће од среде 08.10.2014. бити могућ пријем новца преко овог сервиса, изазива благу еуфорију у Србији. Ипак, чини се да је још рано за радовање. Из...

Понедељак, 06. Октобар 2014.

НАЛЕД: Нови конкурси
Објављени су нови конкурси на нашој online бази фондова: СТРАНИ ИЗВОРИ ФИНАНСИРАЊА • Европска комисија (ЕУСДР фонд) - СТАРТ Пројектни фонд за Подунавље • Европска комисија (програм...

Уторак, 09. Септембар 2014.
*}