Четвртак, 30. Аугуст 2012.

О Неготину

Неготин и изазови економског развоја

Преузмите: Профил заједнице општине Неготин

Преузмите: Профил општине Неготин - извор података: ДевИнфо

Општина Неготин представља природну географску целину, економски повезан простор који поседује изграђену комуникацију међу 38 насељених места, са Неготином као убаним насељем градског типа које представља гравитациони, просторни, економски, историјски и административни центар.

Успех локалне заједнице све више зависи од њене способности да се прилагоди динамичним условима државне и међународне тржишне привреде. Стратешко планирање локалног одрживог развоја, локалне самоуправе користе како би повећале економски капацитет, побољшале услове за инвестирање, повећале продуктивност и побољшале конкурентност локалних привредних субјеката, предузећа и радника, као и своју конкурентност у односу на друге локалне заједнице. Способност локалне самоуправе да побољша живот својих грађана, створи нове економске прилике и бори се против сиромаштва данас зависи од способности заједнице да схвати процес Локалног економског развоја (ЛЕР-а), да наступа стратешки на тржишту које се брзо мења и на ком расте конкуренција.

 

 

.

Да би сте могли да отворите пдф документа, потребно је да на Ваш рачунар имате инсталиран неки од бесплатних  пдф читача.

Уколико немате инсталиран пдф читач, кликом на неки од банера на дну странице, преузмите и инсталирајте.

                             

          

Најновији чланци

PayPal пред вратима, али....
Скоро свака вест о PayPal-у, па и ова да ће од среде 08.10.2014. бити могућ пријем новца преко овог сервиса, изазива благу еуфорију у Србији. Ипак, чини се да је још рано за радовање. Из...

Понедељак, 06. Октобар 2014.

НАЛЕД: Нови конкурси
Објављени су нови конкурси на нашој online бази фондова: СТРАНИ ИЗВОРИ ФИНАНСИРАЊА • Европска комисија (ЕУСДР фонд) - СТАРТ Пројектни фонд за Подунавље • Европска комисија (програм...

Уторак, 09. Септембар 2014.
*}