Понедељак, 06. Октобар 2014.

PayPal пред вратима, али....

Скоро свака вест о PayPal-у, па и ова да ће од среде 08.10.2014. бити могућ пријем новца преко овог сервиса, изазива благу еуфорију у Србији.

Ипак, чини се да је још рано за радовање.

Из Министарства трговине, туризма и телекомуникација саопштено је да се очекује да 8. октобра буде доступна и опција "пријем" преко PayPal и да је Србија омогућила све законске предуслове да стручњаци, али и грађани из Србије продају услуга и добара, а самим тим и пријем новца путем PayPal-а.

Међутим, ако је судити по последњој изјави једног од челних људи PayPal-а, то се неће догодити у среду 8. октобра.

Дамиен Перилат, директор PayPal-a за регион Централне и Источне Европе, изјавио је почетком септембра да у овом тренутку немају никакве новости везане за Србију.

Ова изјава директор PayPal-а за регион Централне и Источне Европе уследила је након што је Србија у ноћи између 5. и 6. септембра на секцији Општи услови на званичном wеб сајту постала једна од земаља чији ће становници ускоро моћи не само да шаљу, већ и да примају новац путем својих PayPal налога.

Упркос информацијама које су се појавиле у секцији Општи услови на званичном веб сајту, Даминен је одбио да потврди долазак могућности наплате почетком октобра, међутим, то и даље не искључује да би PayPal у скорије време могао да објави вести од ширег значаја за Србију, као и за њене многобројне грађане који жељно ишчекују функцију примања новца из иностранства.

“Када се претражи ‘Serbia’, види се да су нас додали у измене које су ступиле на снагу 7. септембра 2011. Међутим, услугу слања новца, односно плаћања, добили смо тек 10. априла 2013”, рекао је тада за Б92 Слободан Марковић из Регистра националног интернет домена Србије.

Конференција "PayPal и Дигитална Србија - где смо сада, а где можемо и треба да будемо" биће одржана 6. октобра у Прес центру Тањуга, у организацији Центра за развој интернета. 

На конференцији ће учествовати саветник за политике Информационо-комуникационих технологија и односе са интернет заједницом Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС) Слободан Марковић, заменик генералног менаџера и члан Извршног одбора Пиреус банке Дејан Тешић, преставник Центра за развој интернета Зоран Торбица, главни и одговорни уредник портала Надлану.цом и блогер Милан Кампонески, као ИТ правник Жарко Птичек.

Шта може PayPal?

Путем својих PayPal налога становници Србије моћи ће да:

•    примају/шаљу новац на име продаје робе или пружања услуга
•    примају/шаљу новац на име “Request Payment” услуге
•    примају/шаљу новац од стране компанија, профитних и непрофитних организација.

Провизија која се том приликом наплаћује од стране PayPal-а зависи од земље из које корисник шаље новац.

Корисник PayPal налога не треба да уради ништа додатно како би активирао ову опцију, саопштено је из PayPal-а. Они који буду желели да је деактивирају, потребно је да путем ОВОГ ЛИНКА пошаљу бесплатан захтев за затварање налога.

Izvor: B92


Прочитајте друге чланаке на тему PayPal-a:

Ко о чему Србија о PayPal

Шта је PayPal и како се користи

PayPal стигао у Србију. Како направити налог: лични и/или пословни?

.

Најновији чланци

PayPal пред вратима, али....
Скоро свака вест о PayPal-у, па и ова да ће од среде 08.10.2014. бити могућ пријем новца преко овог сервиса, изазива благу еуфорију у Србији. Ипак, чини се да је још рано за радовање. Из...

Понедељак, 06. Октобар 2014.

НАЛЕД: Нови конкурси
Објављени су нови конкурси на нашој online бази фондова: СТРАНИ ИЗВОРИ ФИНАНСИРАЊА • Европска комисија (ЕУСДР фонд) - СТАРТ Пројектни фонд за Подунавље • Европска комисија (програм...

Уторак, 09. Септембар 2014.
*}